روش تحقیق در مدیریت pdf

روش تحقیق در مدیریت

روش‌ تحقیق در مدیریت راهنمای جامعی برای طراحی و انجام تحقیقات در رشته‌های مرتبط با مدیریت مانند رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی، روابط صنعتی و حوزه عمومی مدیریت است. در این پست یک نمای کلی از فرآیند تحقیق ارائه می‌کند و انواع اصلی طراحی مورد استفاده در تحقیقات مدیریت – طرح‌های تجربی و شبه تجربی، مطالعات میدانی همبستگی (پیمایش)، مطالعات موردی، تحلیل تاریخی و اقدام پژوهی را توضیح می‌دهد. همچنین روش‌های جمع‌آوری داده‌ها – مصاحبه، پرسشنامه، مستندسازی و مشاهده – که معمولاً توسط محققان مدیریت استفاده می‌شود را توصیف می‌کند. علاوه بر این، کتاب به بررسی مسائل پایایی و روایی، ساخت مقیاس های چند آیتمی و روش های تحلیل کمی و کیفی می پردازد. این مقاله با یک راهنمای عملی که نحوه گزارش یافته های تحقیق را توضیح می دهد و بحث در مورد مسائل اخلاقی در انجام و عمل تحقیق به پایان می رسد.

فهرست مطالب

اهمیت روش شناسی در مدیریت

انواع روش تحقیق در مدیریت

چگونه روش تحقیق در مدیریت را انتخاب کنیم؟

ملاحظات اخلاقی در روش تحقیق مدیریت

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق در مدیریت

اهمیت روش شناسی در مدیریت

روش شناسی نباید به عنوان یک جزء خشک و غیر جالب که گاهی در یک پروژه تحقیقاتی تجربی به عنوان یک نوع وظیفه مورد نیاز ظاهر می شود که اکثر محققان با اکراه و به طور پراکنده از کارهای قبلی اتخاذ می کنند، نگریسته شود. بخش روش شناسی در واقع چیزهای زیادی در مورد ماهیت هر موضوع تحقیق می گوید و آن را در چارچوب تاریخی و زمینه ای خاص قرار می دهد. روش‌شناسی چیزی بیش از مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها، سیاست‌ها یا تاکتیک‌هاست. بیانگر اهداف، مقاصد و آرمان های محققین است. برای گروه خاصی که هستی شناسی و معرفت شناسی یکسانی دارند، یک جهان بینی و آنچه را که واقعیت و خلق دانش متضمن آن است، نشان می دهد. اگر تئوری ذهن پشت یک مطالعه باشد، روش شناسی بدنی است که شامل چشم ها، گوش ها و دست ها و یک قلب تپنده است.

معنی تحقیق در مدیریت  

تحقیق در مدیریت به زبان ساده به جستجوی دانش اشاره دارد. این یک جستجوی علمی و سیستماتیک برای اطلاعات در مورد یک موضوع یا موضوع خاص است. همچنین به عنوان هنر تحقیق علمی شناخته می شود. تعدادی از دانشمندان علوم اجتماعی تحقیق را به روش های مختلفی تعریف کرده اند.

اهداف تحقیق در مدیریت

هدف اصلی تحقیق مدیریت کشف حقیقتی است که پنهان است و هنوز کشف نشده است. اگرچه هر مطالعه پژوهشی اهداف خاص خود را دارد، اما اهداف تحقیق را می توان به طور کلی به صورت زیر دسته بندی کرد:

آشنایی با بینش های جدید در مورد یک پدیده (مثلاً مطالعات پژوهشی فرمول بندی)؛

به تصویر کشیدن دقیق ویژگی های یک فرد، گروه یا یک موقعیت خاص (یعنی مطالعات تحقیق توصیفی).

برای تجزیه و تحلیل فراوانی که با آن چیزی اتفاق می افتد (به عنوان مثال، مطالعات تحقیقاتی تشخیصی). و

بررسی فرضیه رابطه علی بین دو متغیر (یعنی فرضیه‌آزمایی مطالعات پژوهشی).

روش تحقیق چیست؟

روش‌شناسی تحقیق، تکنیک‌ها و روش‌های مورد استفاده برای شناسایی و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به موضوع تحقیق خاص را توصیف می‌کند. این فرآیندی است که طی آن محققین مطالعه خود را طوری طراحی می کنند که بتوانند با استفاده از ابزارهای پژوهشی انتخاب شده به اهداف خود دست یابند. شامل تمام جنبه های مهم تحقیق از جمله طراحی تحقیق، روش های جمع آوری داده ها، روش های تجزیه و تحلیل داده ها و چارچوب کلی که تحقیق در آن انجام می شود. در حالی که این نکات می تواند به شما در درک روش تحقیق کمک کند، همچنین باید بدانید که چرا انتخاب روش صحیح مهم است.

انواع روش تحقیق در مدیریت

در تحقیقات مدیریت، روش‌های مختلفی برای بررسی و تحلیل جنبه‌های مختلف رفتار سازمانی، استراتژی، رهبری و سایر موضوعات مرتبط با مدیریت استفاده می‌شود. در اینجا چند روش تحقیق رایج مورد استفاده در مطالعات مدیریت آورده شده است:

تحقیق کمی:

نظرسنجی ها و پرسشنامه ها: جمع آوری داده های عددی از طریق نظرسنجی های ساختاریافته یا پرسشنامه ها برای تجزیه و تحلیل روندها، همبستگی ها و الگوها.

آزمایش ها: انجام آزمایش های کنترل شده برای آزمون فرضیه ها و ایجاد روابط علی.

تحقیق کیفی:

مصاحبه ها: انجام مصاحبه های عمیق با افراد برای جمع آوری بینش های غنی و دقیق در مورد تجربیات، دیدگاه ها و رفتارهای آنها.

گروه های کانونی: بحث های گروهی را برای بررسی نگرش ها، نظرات و ادراکات در میان شرکت کنندگان تسهیل کنید.

مطالعات موردی: تجزیه و تحلیل عمیق موارد یا سازمان های خاص برای درک پدیده های دنیای واقعی و نتیجه گیری قابل تعمیم.

تحقیق ترکیبی:

ترکیب رویکردهای کمی و کیفی: ادغام هر دو روش جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های کمی و کیفی برای ارائه درک جامعی از مسئله تحقیق.

اقدام پژوهی:

پرس و جوی مشکل محور: همکاری مشترک با پزشکان برای رسیدگی به مشکلات دنیای واقعی و بهبود شیوه های سازمانی. محقق اغلب مستقیماً در فرآیند تغییر دخالت دارد.

نظریه پایه:

رویکرد استقرایی: توسعه نظریه ها یا چارچوب های مفهومی بر اساس تجزیه و تحلیل سیستماتیک داده ها به جای شروع با نظریه های از قبل موجود.

قوم نگاری:

مشاهده مشارکتی: غوطه ور شدن در بافت سازمانی، مشاهده و تعامل با شرکت کنندگان برای به دست آوردن درک عمیق از رفتارها و فرهنگ آنها.

تحقیق تاریخی:

بررسی رویدادهای گذشته: بررسی سوابق، اسناد و رویدادهای تاریخی برای درک پیشرفت تاریخی شیوه‌های مدیریت، سازمان‌ها یا صنایع.

روش تحقیق در مدیریت pdf
روش تحقیق در مدیریت pdf

شبیه سازی و مدل سازی

مدل‌سازی محاسباتی: استفاده از شبیه‌سازی‌های کامپیوتری برای مدل‌سازی و تحلیل پدیده‌های پیچیده مدیریت، مانند پویایی‌های سازمانی یا فرآیندهای تصمیم‌گیری.

تحلیل محتوا:

تحلیل سیستماتیک متن: تجزیه و تحلیل ارتباطات نوشتاری یا شفاهی مانند اسناد، سخنرانی ها یا رسانه ها برای شناسایی الگوها، مضامین و روندها.

تجزیه و تحلیل شبکه:

بررسی ارتباطات متقابل: مطالعه روابط و تعاملات بین افراد، گروه ها یا سازمان ها برای درک ساختارهای اجتماعی و الگوهای ارتباطی.

روش دلفی:

اجماع کارشناسان: دورهای تکراری نظرسنجی یا بحث با گروهی از کارشناسان برای رسیدن به اجماع در مورد یک موضوع خاص.

چگونه روش تحقیق در مدیریت را انتخاب کنیم؟

انتخاب روش تحقیق در مدیریت به سؤالات تحقیق، ماهیت پدیده مورد بررسی و موضع فلسفی محقق بستگی دارد. محققان مدیریت اغلب ترکیبی از این روش‌ها را برای به دست آوردن درک جامعی از پدیده‌های پیچیده سازمانی به کار می‌گیرند.

چه چیزی را نباید در بخش روش تحقیق مدیریت خود بنویسید؟

از افزودن عناصر نامرتبط دوری کنید.

مطمئن شوید که بخش روش شناسی واضح و جامع است. بخش روش شناسی شما نباید شامل جزئیاتی باشد که به خوانندگان در درک رویکردهای انتخابی شما کمک نمی کند.

توصیف های اضافی از فرآیندهای اساسی نمونه هایی از اطلاعات نامربوط هستند. تنها زمانی که یک روش اساسی برای خوانندگان غیرمعمول یا بیگانه باشد باید توصیف شود.

به مسائلی که ممکن است هنگام جمع آوری داده ها ایجاد شود توجه کنید. نحوه برخورد خود با مسائل را به جای نادیده گرفتن آنها شرح دهید.

ملاحظات اخلاقی در روش تحقیق مدیریت

محققان باید استانداردهای اخلاقی را حتی در حین ایجاد روشی برای اطمینان از اعتماد، مسئولیت، احترام متقابل و انصاف رعایت کنند. به گفته ساندرز، لوئیس و تورنهیل (2003، ص 131)، مسائل اخلاقی خاصی وجود دارد که محققان باید به‌ویژه هنگام جمع‌آوری و ارائه داده‌های مطالعه در نظر داشته باشند:

شرکت در مطالعه باید داوطلبانه باشد و شرکت کنندگان باید این گزینه را داشته باشند که به طور جزئی یا کامل از این روش انصراف دهند.

همه شرکت کنندگان باید ابتدا رضایت خود را ارائه دهند.

حفظ محرمانه بودن داده های ارسال شده توسط افراد و همچنین ناشناس بودن شرکت کنندگان شناسایی شده.

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق در مدیریت

در این بخش چند موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق در مدیریت و همچنین چند موضوع پروپوزال درس روش تحقیق در مدیریت ارائه شده است که شما می توانید از این موضوعات برای تحقیق درس روش تحقیق و انجام تحقیقات مختلف در مدیریت استفاده کنید.

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق مدیریت استراتژیک – نمونه پروپوزال درس روش تحقیق مدیریت استراتژیک

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق مدیریت دولتی

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق مدیریت صنعتی

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق مدیریت فروش – پروپوزال روش تحقیق مدیریت فروش

 

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق مدیریت آموزشی – پروپوزال روش تحقیق مدیریت آموزشی

 

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق مدیریت مالی – پروپوزال روش تحقیق مدیریت مالی

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق مدیریت کسب و کار – پروپوزال روش تحقیق مدیریت کسب و کار

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق مدیریت کارآفرینی – پروپوزال روش تحقیق مدیریت کارآفرینی

 

موضوع تحقیق برای درس روش تحقیق مدیریت دیجیتال مارکتینگ – پروپوزال روش تحقیق دیجیتال مارکتینگ

جمع بندی

در نتیجه، روش‌های متنوع موجود برای انتخاب روش تحقیق در مدیریت وجود دارد. تحقیقات مدیریت طیفی از ابزارها را برای بررسی و درک پیچیدگی‌های پویایی سازمانی ارائه می‌دهند. چه از طریق نظرسنجی‌های کمی که الگوهای عددی را آشکار می‌کند، روش‌های کیفی که بینش‌های ظریف را آشکار می‌کنند، یا تلفیقی از هر دو در رویکردهای ترکیبی، محققان می‌توانند استراتژی‌های خود را بر اساس خواسته‌های منحصربه‌فرد پرسش‌های پژوهشی خود تنظیم کنند. از قوم نگاری غوطه ور و تجزیه و تحلیل داده های تاریخی گرفته تا تحقیقات اقدامی که باعث ایجاد تغییرات عملی می شود، وسعت این رشته امکان کاوش جامع پدیده های مدیریت را فراهم می کند. با انتخاب خردمندانه و یکپارچه‌سازی این روش‌ها، محققان کمک زیادی به درک متحول رفتار سازمانی، رهبری و مدیریت استراتژیک در چشم‌انداز همیشه در حال تغییر دنیای تجارت می‌کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *