در بیان مسئله پروپوزال چه بنویسیم ؟ بیان مسئله در واقع تابلوی تبلیغاتی پروپوزال آماده شما است. بنابراین بیان مسئله در پروپوزال بايستي به گونه اي نوشته شود كه هر خواننده بدون حضور ارائه دهنده تحقیق ، آنچه را كه در ذهن محقق در خصوص موضوع وجود دارد را درك نمايد. داوران تاکید بسیاری بر این بخش دارند و شاید اولین قسمتی که مطالعه میشود بیان مسئله باشد.
برای اینکه بتوانید یک بیان مسئله خوب بنویسید باید مدتها فکر کنید و قدرت تصور و تخیل خود را به کار بگیرید تا بتوانید مسئله را از ابعاد و زوایای مختلف تبیین کنید . طبیعتا نوشتن و تکرار و تمرین، به شما کمک میکند تا مهارت نوشتن خود را بهبود دهید. در این مقاله تمامی نکات لازم برای نگارش بیان مسئله در پروپوزال نویسی را شرح میدهیم.
فهرست مطالب
- نحوه نوشتن بیان مسئله در پروپوزال.
- ویژگی های بیان مسئله در پروپوزال.
- خصوصیات یک بیان مسئله خوب در پروپوزال.
- بیان مسئله در پروپوزال چند صفحه است..
- نتیجه گیری : در بیان مسئله پروپوزال چه بنویسیم
نحوه نوشتن بیان مسئله در پروپوزال
در قسمت بيان مسئله بايستي دقيقاً مسئله اي كه به صورت عنوان تحقيق نوشته شده است تبيين گردد، يعني محقق بايد ابعاد مسئله را بيان نمايد. برای نوشتن بیان مسئله، باید بررسی کنید که چه عواملی باعث به وجود آمدن این مسئله شده است؟ اگر این مسئله (مشکل) حل نشود می تواند چه خطراتی بر جامعه مورد مطالعه داشته باشد؟ نحوه نوشتن بیان مسئله در پروپوزال شامل موارد زير است :
- بعد از خواندن دقیق مقالات و گزارشات مرتبط و یافتن دید جامع به موضوع باید برای نوشتن دست به قلم شد.
- در ابتدا حتما فهرست وار آنچه که لازم می دانید را بیان نمایید یعنی مشخص کنید که پیام پاراگرافهای مختلف بیان مسئله چه خواهد بود و بعد شروع به نوشتن بنمایید.
- سعی کنید بر اساس دانش خود ابتدا انشای بیان مسئله را تکمیل کنید و سپس جملات و عبارات خود را به منابع متصل نمایید.
ویژگی های بیان مسئله در پروپوزال
هر تحقيقي به منظور دستيابي به واقعيت يا حقيقت مجهولي، از طريق ارائة راه حل براي مسئله يا مشكلي است؛ محقق با آن مواجه بوده و آن را در قالب عنوان پژوهشي تنظيم و تدوين نموده است. بنابراین ویژگی های بیان مسئله شامل موارد زیر است:
- شواهدی باید نشان دهید که مشکلی یا مشکلی در جامعه وجود دارد.
- باید مشکل مطرح شده را بیان کنید و ابعاد مختلف آن را به طور مستند نشان دهید.
- نشان دهید که قصدتان از انجام تحقیق چیست؟ کدام متغیرها را قصد دارید مطالعه کنید؟ نحوه ی مطالعه متغیرها (اثر، رابطه یا …) چگونه است.
- بهتر است نگاه اجمالی بر تحقیقات پیشین انجام شده در زمینه موضوعی خود داشته باشد.
- شما می توانید بیان کنید که مطالب و تحقیقات قبلی انجام شده ناکافی بوده یا همه ابعاد پژوهش را در نظر نگرفته است. (شکاف نظری : كمبودهاي عملي – علمي)
- شواهد و مستنداتی در خصوص بیان مساله در مورد مطالعه خود ارائه دهید.
- در انتهاي هر بيان مسأله بايد سؤال اصلي يا مسألة اصلي پژوهشي به صورت عبارت سؤالي آورده شود .
خصوصیات یک بیان مسئله در پروپوزال خوب
- کوتاه، مختصر و مفید بودن
- همبستگی و انسجام مطالب در بیان مسئله مهم است.
- بیان مسئله خوب از یک کل شروع می شود و به تدریج به جزئیات می پردازد.
- در قسمت بیان مسئله شما بایستی با رجوع و استناد به منابع معتبر اثبات کنید که مسئله ایی وجود دارد.
- به بیان و تعریف اصطلاحات و واژه های تخصصی (به کار برده در عنوان) بپردازید و پیشینه پژوهش را بررسی و تفاوت کار خودتان را با آنها بررسی کنید.
- استفاده از منابع و مستندات باید در راستای تبیین بهتر و دقیق تر موضوع و برای نشان دادن اهمیت کار باشد.
- از خودتان آمار و ارقام منتشر نکنید.
- استفاده زیاد از منابع توصیه نمی شود
- یک پروپوزال خوب با ۱۰ مقاله معتبر و مرتبط قابل نگارش است.
- برای خلاصه کردن مطالعات پیشین از جداول استفاده کنید.
- حتما در بیان مسئله هدف و سوالات خود را بیان کنید و در انتها بررسی کنید که به هدف مورد نظر رسیدید یا نه و یا به سوالات پاسخ داده شد؟
- پاراگراف آخر بیان مسئله باید روشن و دقیق هدف نهایی تحقیق را بیان کرده و به سئوال اصلی تحقیق ختم شود.
- در بیان مسئله نباید:
- فرافکنی زیاد و ادعاهای بزرگ داشته باشید.
- به شکل تمسخر آمیزی نتایج تحقیقات دیگران را زیر سوال ببرید.
- از نتایج و نوشته های دیگران کپی برداری نکنید.
بیان مسئله در پروپوزال چند صفحه است
بیان مسئله برای پروپوزال کارشناسی و کارشناسی ارشد ، به طور معمول حدود 5 الی 7 پاراگراف است که تقریبا در یک صفحه الی یک صفحه و نیم ، گنجانده می شود. در برخی موارد استثنائاتی وجود دارد که با توجه به نظر اساتید، ممکن است بیان مسئله کمی بیشتر نوشته شود.
نوشتن بیان مسئله در پروپوزال دکتری با توضیحات بیشتری همراه است. بنابراین تعداد صفحات به طور معمول، می تواند از دو صفحه الی 5 صفحه تغییر کند. این کاملا بستگی به موضوع شما دارد.
نتیجه گیری : در بیان مسئله پروپوزال چه بنویسیم
هدف از این تحقیق، نحوه نگارش بیان مسئله در پروپوزال نویسی بود. در جمع بندی آنچه بیان شد، می توان گفت که بیان مسأله به معنای شناسایی و توصیف ابعاد مسأله است؛ برای نوشتن بیان مسئله در پروپوزال بخشهای زیر مورد توجه قرار میگیرد:
1- عرضه شواهدی که وجود مسأله را اعلام مي کند، 2- ويژگي هاي مسأله، 3- گستردگي، 4- علل احتمالي بروز مسأله، 5- پیامدهاي بي توجهي به حل مسأله، 6- پیامدهاي حل مسأله، 7- محدود کردن مسأله در يك حوزه تخصصي، 8- اطلاعات كلي درباره پژوهش هاي انجام شده در خصوص مسأله پژوهش، 9- تناقضات نظری، 10- چارچوبي براي ارايه نتايج پژوهش.
برای آموزش چگونگی نوشتن بیان مسئله در پروپوزال انگلیسی روی لینک مراجعه نمایید