روش توصیف و تجزیه تحلیل اطلاعات در پروپوزال

در  بخش روش تجزیه و تحلیل داده ها، بايد چگونگي تجزيه و تحليل اطلاعات روشن گردد.  برای رشته های مختلف و بسته به روش تحقیق،  روش توصیف و تجزیه تحلیل اطلاعات در پروپوزال متغیر است. در این مقاله ما چند مثال مختلف از روش تجزیه و تحلیل داده برای رشته های مختلف را بیان میکینم.

دقت کنید که روش تجزیه و تحلیل داده بايد قبل از انجام مطالعه و جمع آوري اطلاعات صورت پذيرد. زيرا به اين ترتيب محقق مطمئن   مي گردد كه كليه اطلاعات لازم با شيوه مناسبي جمع آوري خواهند شد و هم چنين اطلاعاتي كه هرگز مورد تجزيه و تحليل قرار نمي گيرند مشخص مي شوند و مي توان آنها را جمع آوري نكرد . در مواردي نيز ابزار و روش جمع آوري بخشي از اطلاعات تغيير داده مي شوند . براي كسب نتايج بهتر حتماً بايد قبل از شروع مطالعه براي تصميم گيري در مورد نحوه تجزيه و تحليل اطلاعات و تعيين حجم نمونه و چگونگي نمونه گيري با يك متخصص آمار مشاوره كنيم .

فهرست

انواع روش های تجزیه و تحلیل داده ها

منظور از بخش ابزار تجزیه و تحلیل اطلاعات این است که در تهیه جداول، نمودارها، فن آوری، دسته بندی، استخراج و تحلیل داده از کدام نرم افزارهای کامپیوتری نظیر Spss, Excel, Liserel و استفاده می شود.

انواع روش های تجزیه و تحلیل داده ها  عبارتند از روشهای تحلیل کیفی و کمی (آمار توصیفی و استنباطی).

روش توصیف و تجزیه تحلیل اطلاعات در پروپوزال
روش توصیف و تجزیه تحلیل اطلاعات در پروپوزال
نمونه روش تجزیه و تحلیل اطلاعات در پروپوزال
نمونه روش تجزیه و تحلیل اطلاعات در پروپوزال

تجزيه و تحليل اطلاعات شامل مراحل زير مي باشد :

  • آماده سازي اطلاعات : در اين مرحله اطلاعات ثبت شده در پرسشنامه ها و فرمها كه به صورت خام مي باشند ، كد بندي شده و اگر از كامپيوتر جهت آناليز اطلاعات استفاده مي شود ، داده ها وارد كامپيوتر مي گردند .
  • طرح آناليز آماري اطلاعات: در اين مرحله روشهاي آماري شامل روشهاي توصيفي و تحليلي كه قرار است به كار رود ، مشخص مي شوند . اين كار بايد قبل از جمع آوري اطلاعات و انجام مطالعه صورت بگيرد تا اطلاعات مناسب و با روش صحيح جمع آوري گردند .

چند نمونه روش تجزیه و تحلیل اطلاعات در پروپوزال

یک نمونه روش تجزیه و تحلیل اطلاعات به صورت کیفی رشته مدیریت :

عنوان تحقیق : طراحي مدل بازاريابي خدمات بانکي با رويکرد داده بنياد :

روش تجزیه و تحلیل داده ها: بر اساس رويكرد پژوهش به منظور تجزيه و تحليل داده ها، از فرايند كدگذاري اشتراوس و كوربين استفاده خواهد شد. فرايند گرداوري داده ها در نظريه زمینه اي در سه مرحله كدگذاري، باز كدگذاري محوري و كدگذاري گزينشی صورت می گیرد.

یک نمونه روش تجزیه و تحلیل اطلاعات به صورت کمی رشته روانشناسی :

عنوان: بررسی آسیبهای دوران کودکی، بیش واکنش پذیری هیجانی و خلق و خوی عاطفی در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی

روش تجزیه و تحلیل داده ها:  در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی  استنباطی استفاده خواهد شد. در زمینه آمار توصیفی شاخصهای گرایش مرکزی و پراکندگی همچون میانگین، انحراف استاندارد، فراوانی و درصد مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در زمینه آمار استنباطی جهت بررسی فرضیه‌های پژوهش به منظور مقایسه میانگین متغیرهای پژوهش از آزمون آماری تی مستقل در نرم افزار -26SPSS استفاده می شود.

یک نمونه روش تجزیه و تحلیل اطلاعات به صورت کمی رشته حسابداری :

بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی بر عملکرد مالی شرکتها با رویکرد فراتحلیل

روش تجزیه و تحلیل داده ها:   در این تحقیق از نرم افزار CMA برای محاسبه اندازه اثر استفاده شده است. برای محاسبه اندازه اثر  در مورد طبقاتی که اندازه اثر در آن واگرا بوده است از روش اثرات تصادفی و برای طبقات با اندازه اثر همگرا از روش اثرات ثابت استفاده شد.

یک نمونه روش تجزیه و تحلیل اطلاعات به صورت کمی رشته علوم تربیتی :

عنوان: بررسی عوامل موثر بر یادگیری خلاق در دانش‌آموزان مقطع متوسطه از دیدگاه دبیران

روش‌ها و ابزار تجزيه و تحليل داده‌ها:  در این پژوهش به منظور بررسی آماری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده‌های گردآوری شده از روش‌های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است که در آمار توصیفی از جدول توزیع درصد و فراوانی سطح تحصیلات و جهت تحلیل داده‌ها در مبحث آمار استنباطی از آزمون T برای مقایسه میانگین نظری و میانگین تجربی استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها نیز با استفاده از برنامه نرم افزاری spss انجام شد.

یک نمونه روش تجزیه و تحلیل اطلاعات به صورت کمی و کیفی رشته مدیریت :

عنوان: بکارگیری نقشه های ذهنی هوشمند و تأثیر آنها در بهبود فرآیندهای خالقانه در تصمیم گیری استراتژیک سازمان

روش‌ها و ابزار تجزيه و تحليل داده‌ها: در این تحقیق، به طور همزمان از روش‌های تحلیل کیفی و کمی استفاده می‌شود. در بخش تحلیل کیفی، داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها کدگذاری شده و سپس به دسته‌بندی‌های بزرگتر و مضامین اصلی تخصیص داده می‌شوند.    در بخش تحلیل کمی، از روش‌های مدل‌سازی و تحلیل داده‌های پیچیده برای شبیه‌سازی سناریوها و پیش‌بینی روندهای آینده در عرصه مدیریت استراتژیک بهره گرفته می‌شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *