پروپوزال نویسی روانشناسی

نمونه پروپوزال نویسی کارشناسی ارشد روانشناسی

در این بخش نکات کلیدی برای پروپوزال نویسی روانشناسی ارائه می شود که می توانید از این نکات برای نوشتن پروپوزال برای درس روش تحقیق روانشناسی و پروپوزال پایان نامه روانشناسی مورد استفاده قرار گیرد.

بخشهای مهم در پروپوزال نویسی روانشناسی

در نمونه پروپوزال نویسی کارشناسی ارشد روانشناسی ، معمولا بخشهای زیر را تکمیل می نماییم. اما باید توجه داشت که تمپلیت هر دانشگاهی ممکن است با تغییرات جزئی همراه باشد.

1-عنوان پروپوزال

یک پیشنهاد باید با یک صفحه عنوان شروع شود. این صفحه باید شامل موضوع شما باشد و ایده روشنی از رویکرد مطالعه پیشنهادی شما ارائه دهد. بنابراین، مطمئن شوید که موارد زیر را وارد کرده اید:

  • عنوان پیشنهادی
  • نام شما
  • نام سرپرست تحقیق شما
  • نام گروه و دانشگاه شما

برای نوشتن عنوان، می توانید از موضوعات روانشناسی مختلف ایده بگیرید.

2- چکیده 

پس از صفحه عنوان در پروپوزال روانشناسی، چکیده می آید، چکیده به طور کلی حدود 250 تا 350 کلمه است. این شامل قطعات کلیدی از کل سند است. هنگام تهیه آن، مطمئن شوید که عنوان، سؤال تحقیق، روش پیشنهادی و روش‌های مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل نتایج را ذکر کرده‌اید. همچنین می‌توانید مفاهیم پروژه خود و نحوه کمک آن به ادبیات موجود را نیز درج کنید. 

3- مقدمه در پروپوزال

این بخش باید مشکل تحقیق شما را معرفی کند و زمینه مختصری از آن ارائه دهد. این توضیح باید نشان دهنده سوالات تحقیق شما باشد. و مطمئن شوید که ایده ها و اطلاعات باید منطقی جریان داشته باشند. علاوه بر این، هنگام نوشتن این بخش، سؤالات زیر را در نظر داشته باشید:

چه کسی به این موضوع علاقه مند است؟

چقدر تحقیقات در این زمینه انجام شده است؟

چه جنبه هایی از مشکل در دانش موجود وجود ندارد؟

آیا مطالعه شما بینش های جدیدی را به تحقیقات موجود کمک می کند؟

چرا این مطالعه حیاتی است؟

ایده خوبی است که از بخش های جداگانه برای توضیح و ارائه اطلاعاتی استفاده کنید که درک روشنی از زمینه و زمینه مشکل، از جمله اهداف و اهداف و اهمیت مطالعه به دست می دهد.

از آنجایی که بخش اول سند است، به عنوان یک مقدمه اولیه عمل می کند. از این رو، مطمئن شوید که به وضوح مشخص می کند که پروژه شما در مورد چیست.

4-سوالات تحقیق در پروپوزال نویسی روانشناسی

هنگامی که نوشتن مقدمه و پیشینه را انجام دادید، وقت آن است که سؤالات تحقیق خود را فرموله کنید. سوالات تحقیق در تمامی نمونه پروپوزال روانشناسی دانشگاه پیام نور و نمونه پروپوزال روانشناسی دانشگاه آزاد وجود دارد. اطمینان حاصل کنید که آنها واضح و به خوبی بیان شده اند و نشانه روشنی از موضوعاتی که مطالعه شما در حال بررسی است را ارائه می دهد. علاوه بر این، آنها همچنین باید نشان دهند که چرا ارزش بررسی دارند.

5-فرضیه ها

همه مطالعات پژوهشی دارای فرضیه نیستند. اما اگر به دنبال یافتن رابطه بین دو متغیر هستید، این بخش ضروری است.

6-هدف از مطالعه

این بخش شامل هدف شما از مطالعه پیشنهادی است. به نظر شما چرا این مطالعه ارزش انجام دارد؟ هدف از اجرای این پروژه چیست؟ مزایای انجام آن چیست؟

هدف ممکن است شامل توجیهات زیر باشد:

تحقیقات کمی در مورد این موضوع وجود ندارد.

برای به دست آوردن بینش های معنادار که ممکن است به تغییر زندگی پاسخ دهندگان کمک کند.

7-پیشینه تحقیق

در نمونه پروپوزال روانشناسی ، پیشینه تحقیق، شامل موضوعات مطالعه پیشنهادی شما می شود و رشته شما را مشخص می کند. این همچنین ممکن است شامل بررسی مختصری از ادبیاتی باشد که مطالعه کرده اید. علاوه بر این، خلاصه ای از تحولات و بحث های درونی در این منطقه را اضافه کنید.

یک بررسی کامل ادبیات اطمینان می‌دهد که خواننده متقاعد شده است که مطالعه پیشنهادی پایه محکمی در دانش فعلی دارد. به همین دلیل ضروری است که نشان دهید از نظریه ها و انتشارات ضروری در منطقه تحصیلی خود به خوبی آگاه هستید.

علاوه بر این، همچنین نشان می دهد که پروژه شما قرار است چیز جدیدی در حوزه تحقیقاتی ارائه دهد. پروژه شما همان کاری را که سایر محققان قبلا انجام داده اند تکرار نمی کند. بنابراین، سعی کنید نشان دهید که مطالعه شما دقیقاً چگونه مشارکت می کند.

علاوه بر این، مقایسه و تضاد نیز ضروری است. بحث‌ها، نظریه‌ها و مناقشات درونی در این موضوع چیست؟

در حین نوشتن این بخش سعی کنید انتقادپذیر باشید. سعی کنید در مورد نقاط ضعف و قوت رویکردهای مختلف بحث کنید. نشان دهید که چگونه پروژه شما بر اساس مطالعات منتشر شده قبلی ساخته شده یا به چالش می کشد.

نمونه پروپوزال نویسی کارشناسی ارشد روانشناسی
نمونه پروپوزال نویسی کارشناسی ارشد روانشناسی

8-توجیه تجربی در نمونه پروپوزال نویسی کارشناسی ارشد روانشناسی

در این بخش، مطالعات تحقیقاتی گذشته را که داده‌های مربوط به موضوع پیشنهادی شما را نشان می‌دهند، بگنجانید.

9-شناسایی شکاف تحقیقاتی

در این بخش، خلأهای موجود در ادبیات کنونی را شناسایی خواهید کرد. مطالعات گذشته چه چیزی ارائه کرده است و مطالعه شما قرار است چه چیزی ارائه دهد. گاهی ممکن است حوزه تحقیق به طور گسترده مورد مطالعه قرار گیرد. اما، باید جنبه متفاوتی در آن وجود داشته باشد که می توانید آن را برای مطالعه انتخاب کنید.

10- روش پیشنهادی

این بخش باید شامل یک نمای کلی از منابع نظری باشد که برای رویکرد مطالعه خود استفاده می کنید. و مهمتر از همه، شما باید روش خود را به طور جامع توضیح دهید. چه نوع تحقیقی را انجام می دهید – پروپوزال کیفی روانشناسی یا کمی؟ روش نمونه گیری و حجم نمونه چگونه خواهد بود؟ و چگونه انجام خواهد شد؟ برای جمع آوری داده ها از چه ابزارهایی استفاده خواهد شد؟همچنین، چرا فکر می کنید این بهترین روش برای استفاده است؟ آیا محدودیتی برای روش ها و رویکردهای دیگر وجود دارد؟

از آنجایی که مرور ادبیات این بخش را دنبال می کند، اهداف کلیدی خود را مجدداً بیان کنید. این کمک خواهد کرد. خواننده در مسیر باقی بماند بنابراین، مطمئن شوید که در مورد اقداماتی که برای پاسخ به سؤالات انجام خواهید داد، توضیح دهید. با این حال، مطمئن شوید که فقط نام روش‌ها و ابزارها را یادداشت نمی‌کنید. هدف خواننده را متقاعد می کند که چرا این مناسب ترین روش برای یافتن پاسخ سوالات است.

11-تجزیه و تحلیل نتایج

پس از جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل و تفسیر خواهد شد تا نتایج مطالعه به دست آید. در اینجا توضیح می دهید که از چه روش هایی برای تجزیه و تحلیل داده های خود استفاده خواهید کرد.

 نتیجه گیری

در این بخش نحوه نوشتن پروپوزال برای دانشجویان رشته روانشناسی پرداخته شد. 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *